NiiCO brengt op afstand mensen samen
  Speciaal voor jou
Dedemsvaartweg 173
2545 DB Den Haag
Tel.: 070-3097680
niico_logo

Gemiste kansen, waar de Social Gift Card uitkomst had geboden.

maart

We hebben het cadeau voor Iwar (13 jaar) pas 4 dagen na zijn verjaardag kunnen kopen, omdat onze zoon (17 jaar), die ongeveer wist wat Iwar wilde hebben, daarvoor geen tijd had om mee te gaan naar de winkel.
Met NiiCO was het cadeau zeker op tijd aangekomen met de aanbeveling de favoriete winkel van onze zoon te bezoeken en een afbeelding van de game, die wij voor hem in gedachte hadden.

april

Omdat wij niets beters wisten, heb ik een Cadeaubon gekocht voor Henk bij een drankenzaak, die wij de omzet gunnen. Henk drinkt zelf weinig.
Met NiiCO had ik hem ook een cadeaubon gegeven zonder dat ikzelf kosten hoefde te maken (benzine €1,71) en het advies bij deze winkel de bon in te wisselen.
Nu ziet deze drankenzaak de cadeaubon waarschijnlijk nooit meer terug en heeft Henk niet de mogelijkheid om bij andere acceptanten van NiiCO zijn cadeaubon te besteden.

mei

Naar Zoetermeer gereden (onbekend terrein voor mij, maar ik was redelijk in de buurt) om een cadeaubon op te halen bij een Grieks restaurant in de Dorpsstraat.  De hele actie deed mij denken aan het spelletje “ren je rot”, want los van de reistijd heb ik 45 minuten gezocht naar a) een parkeerplaats, b) een pinautomaat en c) het restaurant. Gelukkig liepen de parkeerwachters niet de kant op van mijn auto, toen ik terugliep naar de auto. Anders had ik nog een parkeerboete aan mijn broek gekregen.
Ik heb gebruik gemaakt van mijn IPHONE om en een pinautomaat en het restaurant te localiseren. Helaas kon ik niet mijn IPHONE gebruiken om het parkeren te betalen!
Ik denk maar zo: Ik zal wel niet de enige zijn, die dit overkomt. Maar al met al is het geen actie, die voor herhaling vatbaar is.

juli

Ik heb 2 keer meegemaakt, dat cadeaubonnen, die met de post waren opgestuurd, niet waren aangekomen(?).
Een keer zelf een cadeaubon opgestuurd, waarvan ik achteraf te horen kreeg, dat de bon niet aangekomen was en een keer een cadeaubon niet ontvangen, waarvan ik echt wel mag aannemen, dat de bon is opgestuurd.
Allemaal heel vervelend en doet de onderlinge verhoudingen geen goed. Zeker omdat de eerste cadeaubon was opgestuurd naar een medewerker van een klant en de tweede keer naar een kind van 12. Maar ja wat doe je eraan. Een cadeaubon aangetekend opsturen?

Wilt u ook uw ervaringen m.b.t. het geven van een cadeau met ons delen?

Stuur dan uw ervaring naar . Bij voorbaat dank.
© 2017-2019, NiiCO bv